Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен черен дроб

Задушен черен дроб

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Задушен черен дроб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Забравете за пърженото, най-крехкият дроб е задушеният!"

Необходими Продукти

  • телешки черен дроб - 120 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, почиства се от ципите и големите кръвоносни съдове и се измива отново със студена вода. Подсушава се и се нарязва на тънки филийки или ивици. Изпържва се или се задушава в горещото масло и се нарежда на плато.

В същото масло се задушава нарязаният лук до златист цвят, поставя се върху черния дроб, поръсва се със сол, черен пипер и магданоз.

Може да се поднесе и полят с доматен, гъбен или сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кали Анастасова
Кали Анастасова
Вместо телешки дроб, приготвих свински. Стана много вкусно.
25.10.2020 13:04
Клара
Клара
Задължително със сос, иначе е много сухо, а също и с картофено пюре.
03.05.2012 01:13