Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Агнешки черен дроб, задушен в масло

Агнешки черен дроб, задушен в масло

Агнешки черен дроб, задушен в масло
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
21/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Задължително сервирайте този задушен агнешки черен дроб с чаша студено бяло вино!"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 800 г агнешки
  • масло - 60 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • вино - 150 мл бяло
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкият черен дроб на парчета и го сварете в подсолена вода за около 1 час.

В дълбок съд загрейте олиото и маслото.

Прибавете ситно нарязания лук и добавете отцедения от водата агнешки черен дроб.

Задушавайте около 5 минути, след което добавете и ситно нарязаният домат.

Поръсете с подправките и налейте бялото вино.

Разбъркайте пържения дроб добре, захлупете го с капак и гответе на тих огън около 20 минути.

Сервирайте агнешкият черен дроб, задушен в масло, топъл с чаша студено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: