Начин на приготвяне
Първата стъпка е да си нарежете свинския дроб.
Да го сложите в тенджера с подсолена вода на котлона. Сварете до леко омекване на месото, но да не е сготвено. През това време си нарежете свинския бекон.
За да започнете да готвите кавърмата, ще ви е необходим голям тиган, може да използвате и уок. Изцедете и сложете дроба, също и свинския бекон с малко зехтин екстра върджин.
Добавете сол и пипер меланж и разбъркайте. Нарежете чушките и лука на жулиени и ги добавете. След това целите скилидки чесън.
Обелете и настържете домата и заедно с доматената паста ги изсипете в тигана.
Разбъркайте добре и оставете да къкри на средна степен. Накрая добавете щипка чубрица, лъжица червен пипер и съвсем малко вода.
Оставете на умерен огън за 10 мин и после когато кавърмата е готова, изключете.
През това време вземете 1 ч.ч. ориз басмати и го сложете да се вари с 2 ч.ч. подсолена вода.
Добавете зърна черен пипер и зърна бахар към ориза. Преди да е напълно готов, поръсете с куркума, ако е необходимо - още малко сол, и разбъркайте добре.
Поднесете вашата кавърма с черен дроб, като по желание в чинията може да сипете малко ориз, върху него сложете от кавърмата и поръсете със ситно нарязан магданоз.
Бон Апети!