Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки от лапад с агнешки черен дроб

Палачинки от лапад с агнешки черен дроб

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Палачинки от лапад с агнешки черен дроб1 / 2
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 бр.

Необходими Продукти

  • лапад - 12 листа свеж
  • яйца - 3 бр. пресни
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • газирана вода - 1/3 ч.ч.
  • брашно - бяло
  • черен дроб - агнешки
  • лук - 5 - 6 стръка зелен
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 60 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме листата лапад и почистваме от средните жилки. Бланшираме в малко вода. Отцеждаме хубаво и оставяме да се охлади. Когато се охлади, смесваме с прясното мляко, 2 яйца, черен пипер и сол на вкус и пасираме с пасатор хомогенно.

Наливаме и газираната вода и прибавяме брашно, колкото е необходимо за палачинково тесто. От тестото изпържваме палачинки в тиган, намазан с масло.

Почистваме зеления лук и нарязваме на ситно. Задушаваме в малко краве масло и малко вода. Когато остане на мазнина, прибавяме измития и нарязан на малки парченца черен дроб и пържим сместа приблизително две минути.

Сваляме от котлона и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Палачинките намазваме с получената плънка и навиваме на рула. Подгъваме отстрани, да не изтича плънката. Подреждаме палачинките в намазана с масло тавичка, отгоре всяко рулце намазваме с разбито яйце и поръсваме с настърган кашкавал.

Запичаме в гореща фурна на 200 градуса за няколко минути да се разтопи и запече леко кашкавалът. Сервираме топли върху листа от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: