Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб на фурна

Черен дроб на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Черен дроб на фурна1 / 2
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8-9
"Готови ли сте за поредното кулинарно предизвикателство? Днес ще готвим черен дроб на фурна и обещаваме, че резултатът ще е превъзходно вкусен!"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 1.5 кг
  • дафинов лист - 3 - 4 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 2 глави, по - големи
  • моркови - 10 броя бейби
  • картофи - 5 - 6 броя малки
  • вино - 300 мл червено сухо
  • олио - 80 мл
  • черен пипер - на вкус млян
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1/2 ч.л. ронена по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте черния дроб добре. Шпиковайте го с разполовени скилидки чесън и дафинови листа и го поставете в по-малък съд. Залейте го с виното, така че дробът да се покрие. Поставете на хладно за 2-3 часа.

Намазнете тавата за печене и разпределете в нея нарязания лук и почистените цели морковчета и картофи. Сипете дроба върху лука, подправете с малко черен пипер, чубрица и сложете да се пече в умерено загрята фурна за около 35 минути или до готовност.

Овкусете със сол непосредствено преди поднасяне, защото иначе дробът се втвърдява от солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка: