Начин на приготвяне
Измиваме хубаво лимоните. Единия лимон нарязваме на резенчета. Настъргваме на едро ренде кората на другия от лимоните. На този и третия цял лимон изстискваме сока много добре.
Крушите измиваме и нарязваме на половинки и почистваме сърцевината с кръгла лъжичка. Нарязваме крушите на тънки резени и поръсваме с половината от лимоновия сок, за да не потъмняват. В тенджерка наливаме виното и прибавяме захарта.
Когато заври и захарта се стопи, слагаме резените круши. Оставяме да се варят за приблизително три минути и изваждаме крушите. Към сиропа добавяме сока от лимоните и оставяме да се свари гъст сироп.
С приготвения сироп заливаме крушите. Поднасяме поръсени с натрошени фъстъци, кора от лимон, лимонови резени и листа свежа мента.