Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Фалшиво свинско печено

Фалшиво свинско печено

The Fire LionThe Fire Lion
Новак
2816237108
Фалшиво свинско печено
Снимка: The Fire Lion
1 / 4
30/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • гъби - 3 бр. ветрогонови или печурки (или заместете гъбите с 1/4 от 1 глава карфиол)
  • бял лук - 1 голям или 2 средно големи
  • розмарин - 1 стрък
  • масло - 2 с.л.
  • бекон - 2 пакета дебело нарязан
  • червено вино - 250 мл
  • соев сос - 30 мл
  • гарнитура - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо обелете картофите, после измийте картофите, след което ги нарежете на четвъртинки или половинки, в зависимост от размера. Нарежете на ситно гъбите/карфиол. Накълцате лука на ситно.

Задушете картофите и карфиола:

- картофите се задушават до омекване (около 15-20 минути);

- нарязаният карфиол се готви на пара до омекване (10 минути на пара);

- ако използвате гъби, не ги слагайте на пара.

Запържете лука и гъбите / карфиола в тигана, като първо сложете една супена лъжица масло в тигана. Запържвате лука и гъбите / карфиол до получаване на златист цвят.

Намачкайте картофите на малки парченца в голяма купа. Не мачкайте прекалено много, ако искате да избегнете пененето му, за да го оформите. Смесете лука и карфиола и ги сложете в купата. Вземете розмарина и го накъсайте от стъблото му. Поръсете със сол в горната част на купата.

Оформете фалшивото печено свинско ястие: оставете сместа да се охлади до осезаемост (повече от 5 минути).

Вземете цялата смес и я оформяте във формата на руло.

Увийте го в бекон:

- увийте напълно рулото, опитайте се да не оставяте празнина, в противен случай картофите ще проникнат, когато беконът се стегне;

- няма сигурен начин да направите това, просто го покрийте по най-добрия начин.

Вържете рулото с канапа. Поръсете с розмарина след това.

Накрая го сложете да се пече в фурната на 190ºC за 30-45 минути или докато беконът стане златист (гответе по-дълго за да получите хрупкав бекон).

Междувременно добавете виното в тигана и варете до 10 минути на средно силен огън. Добавете първо маслото, а после и соевия сос към виното. Продължавате да готвите соса за 2-3 минути.

Когато приключите с печенето, извадете канапа и розмарина.

Полейте с готовия сос печеното фалшиво свинско (уверете се, че печеното фалшиво свинско е в чиния, така че да задържа допълнителния сос). Изсипете бавно.

Добавете гарнитура (по избор) и сервирайте соленото руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: