Топло предястие от пълнени домати

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435257
25/07/2016
"За едни е топло предястие, а за други лек обяд! По-важното е, че ще ви се усладят тези пълнени домати!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 649
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите. Отрязваме капачета и махаме месестата им част. За да стоят изправени така оформените доматени чашки, отдолу изрязваме леко и заравняваме. Моркова белим и настъргваме на едро ренде.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на тънки филийки. Лука белим и нарязваме ситно. В олио и малко вода задушаваме лука, гъбите и моркова. Подправяме с черен пипер, сол и нарязан пресен магданоз на вкус. Като изври течността, прибавяме ориза.

Разбъркваме и наливаме 2 чаени чаши вода. Оставяме да се вари до готовност. С готовата плънка пълним доматите. Слагаме в тавичка, а около тях разпределяме останалата плънка, смесена с нарязаната ситно вътрешна месеста част от доматите.

Поливаме доматите и плънката със струйка зехтин и печем в гореща фурна няколко минути, до готовност на доматите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Теодора  Иванова Каменова
Обичам комбинацията ориз-гъби-морков-домат и непременно ще опитам, дано и на мен да ми се получи толкова апетитно
1
0
Илияна Димова
Благодаря !
0
0
Веселина Константинова
Много апетитно и страхотно приготвено!!!
1
0
Илияна Димова
Благодаря !
0
0