Начин на приготвяне
Измиваме доматите. Отрязваме капачета и махаме месестата им част. За да стоят изправени така оформените доматени чашки, отдолу изрязваме леко и заравняваме. Моркова белим и настъргваме на едро ренде.
Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на тънки филийки. Лука белим и нарязваме ситно. В олио и малко вода задушаваме лука, гъбите и моркова. Подправяме с черен пипер, сол и нарязан пресен магданоз на вкус. Като изври течността, прибавяме ориза.
Разбъркваме и наливаме 2 чаени чаши вода. Оставяме да се вари до готовност. С готовата плънка пълним доматите. Слагаме в тавичка, а около тях разпределяме останалата плънка, смесена с нарязаната ситно вътрешна месеста част от доматите.
Поливаме доматите и плънката със струйка зехтин и печем в гореща фурна няколко минути, до готовност на доматите.
Коментари