Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Топло предястие от пълнени домати

Топло предястие от пълнени домати

Топло предястие от пълнени домати
Снимка: Илияна Димова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За едни е топло предястие, а за други лек обяд! По-важното е, че ще ви се усладят тези пълнени домати!"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • ориз - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите. Отрязваме капачета и махаме месестата им част. За да стоят изправени така оформените доматени чашки, отдолу изрязваме леко и заравняваме. Моркова белим и настъргваме на едро ренде.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на тънки филийки. Лука белим и нарязваме ситно. В олио и малко вода задушаваме лука, гъбите и моркова. Подправяме с черен пипер, сол и нарязан пресен магданоз на вкус. Като изври течността, прибавяме ориза.

Разбъркваме и наливаме 2 чаени чаши вода. Оставяме да се вари до готовност. С готовата плънка пълним доматите. Слагаме в тавичка, а около тях разпределяме останалата плънка, смесена с нарязаната ситно вътрешна месеста част от доматите.

Поливаме доматите и плънката със струйка зехтин и печем в гореща фурна няколко минути, до готовност на доматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Обичам комбинацията ориз-гъби-морков-домат и непременно ще опитам, дано и на мен да ми се получи толкова апетитно
20.04.2017 10:04
1
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много апетитно и страхотно приготвено!!!
25.07.2016 21:49
1