Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Топло предястие с шунка

Топло предястие с шунка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Топло предястие с шунка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шунка - 12 парчета
  • за пълнежа
  • кайма - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия
  • лук - 1/2 глава
  • чубрица
  • черен пипер
  • кашкавал - 150 г
  • гъби - 100 г консервирани
  • за заливката
  • домати - 1 - 2 бр.
  • сметана - 100 мл
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с хляба (накиснат във вода и отцеден), нарязания на ситно лук, яйцето и подправките. Кашкавала нарежете на ивички, а гъбите на парчета.

Вземете парче шунка и го намажете с кайма. Отгоре наредете парче кашкавал и гъби. Завийте на рулце.

Така направете и останалите продукти. Подредете ги в намаслена тава.

Настържете домата и залейте рулцата. Завийте с фолио и печете на 200градуса за 30 минути.

Извадете от фурната, залейте рулцата със сметаната и поръсете с настърган кашкавал.

Върнете във фурната за 10 минути. Сервирайте предястието топло, украсено с пресни зеленчуци.

Топлото предястие с шунка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: