Начин на приготвяне
Подгответе си всички продукти, като обелите скаридите, шунката нарежете на тънки ивици, тиквичката - на жулиени, чесъна - на едри парченца, а гъбите - на филийки.
В дълбок тиган или уок загрейте зехтина с половината масло и запържете първо тиквичките с пресния чесън. След като са почти готови, прибавете гъбите и останалото масло и гответе още няколко минути, докато и гъбите омекнат, а останалите зеленчуци са напълно готови. Целият процес отнема не повече от 12-15 минути на среден огън.
Налейте виното и когато почти се е изпарило, добавете шунката и скаридите и подправете със сол. Увеличете огъня за кратко, 1 минута и отстранете.
Поръсете със ситно накълцан магданоз или пресен босилек.
Сервирайте предястието гарнирано с тънки колелца от сиренето скаморца.
Добър апетит! Топлото предястие със скариди, гъби и тиквички е готово.