Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелен фасул с копър и чесън

Зелен фасул с копър и чесън

Зелен фасул с копър и чесън2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Свежа салата с пресен зелен фасул си търси компания за обяд"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 2 шепи
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол
  • копър - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се почиства и нарязва през средата на две. Залива се с гореща вода, в която сме сипали 1 ч. л. сол и се вари на умерен огън докато смени цвета си.

Изважда се и отцеждаме добре. Скилидки чесън се пресоват и смесват с олиото, оцета и ситно нарязан пресен копър.

Поставя се зеленият боб в чиния и заливаме с получения дресинг. Бърза и вкусна разядка за повече апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Той после като узрее стават шарени зърната или кафеви зависи от сорта. Но така в прясно състояние чушките са широки, жълти и мазни като масло. :)
26.07.2016 14:16
Албена Асенова
Албена Асенова
Бобчетата на райкиния боб са шарени,поне така аз знам.И шушулките са по-окръглени.
26.07.2016 14:09
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На този боб в нашия край му казваме РАЙКЕН БОБ. На мен лично много ми харесва но за жалост го готвя рядко защото моите хора не са много очаровани от постните ястия. :)
26.07.2016 13:53