Зелен фасул-пане

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Зелен фасул-пане
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
27/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"От името на всички любители на бирата искаме да благодарим на Добринка за това страхотно бирено мезе, което е споделила с нас"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за овалване
  • брашно - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и бланширайте зеления фасул в подсолена вода за 5-6минути. Отцедете и оставете да се охлади.

В купа разбийте яйцата, млякото и брашното.

Прибавете подправките и нарязания на ситно магданоз.

В друга купа сипете брашното за панировката.

Овалвайте шушулките първо в брашното, след това в яйчената смес и ги пускайте в сгорещената мазнина.

Пържете до златисто и ги извадете върху кухненска хартия.

Сервирайте с чеснов сос.

Зеленият фасул-пане е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: