Калмари с лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Калмари с лук1 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг почистени
  • лук - 3 бр.
  • мащерка - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кетчуп
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме калмарите и нарязваме на кръгове с дебелина приблизително 1 см. Слагаме да се сварят в подсолена вода, докато напълно омекнат.

Лука почистваме и нарязваме на филийки, посоляваме на вкус и задушаваме в олио / 3 с.л./ и малко вода / 2-3 с.л./, в похлупен съд.

След пет минути прибавяме отцедените калмари и задушаваме още няколко минути.

Овкусяваме с мащерка, черен пипер и кетчуп на вкус. Поднасяме каламарите със салата по вкус или като мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: