Начин на приготвяне
Сварете месото във вода и сол до готовност и го накъсайте на едри парчета (аз съм използвала бялото месо от домашно младо пиле и затова предпочетох да го сваря, вместо да го пържа, дори и сварено е много вкусно и ароматно).
Сварете пастата във вода с малко сол и олио, когато е готова я отцедете от водата и я разпределете в чинии.
Сложете сметаната в тиган и я сложете да се загрее, добавете размитото брашно и бъркайте до получаването на гладък сос за спагети, добавете подправките и махнете от котлона.
Разпределете соса във всички чинии върху талиателите, сложете и от пилешкото месо, поръсете с настърган кашкавал, ако топлината на соса и пастата не е достатъчна, за да се разтопи, сложете в микровълнова за няколко секунди.
Талиателите с пиле и сметанов сос са много вкусни.