Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Сочно пиле в сметанов сос

Сочно пиле в сметанов сос

Сочно пиле в сметанов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пилето се топи в устата, а вие просто не може да спрете да ядете от него - запишете си как се приготвя най-вкусното и сочно пиле в сметанов сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • праз - 1 бр.
  • шампанско - 1/2 к.ч. (бяло)
  • масло - бучка
  • пилешки бульон - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки. В тенджера разтопете кравето мало. Добавете месото и го запържете до златисто. Сложете праза и изчакайте да омекне. Налейте шампанското.

След като изври алкохолът, добавете бульона. Сложете подправките. Варете на слаб огън до готовност.

След, като месото е сварено добре, сложете сметаната. Извадете месото в чиния и пасирайте соса.

Върнете месото изчакайте пет минути, за да се сгъсти леко на котлона, изключете и сервирайте фрикасето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: