Начин на приготвяне
Чесънът се почиства и нарязва на филийки. Пилешкото филе се нарязва на малки хапки като ципите се отстраняват.
Спанакът се измива и отцежда перфектно, добре е да се използват цели бейби или средни по големина листа.
Зехтинът се загрява и в него се пускат колелцата чесън. След секунди се добавя пилето и се бърка, докато започне да побелява.
Слага се спанакът с щипка сол и съдът се захлупва, за да се задуши всичко и зелените листа да слегнат и омекнат.
Сипва се булгурът (средно начупено зърно) и се налива вода в съотношение указано на пакета на булгура, тъй като има различни размери зърно, които изискват и различно количество течност и време на приготвяне.
Добавя се подправката рас ел ханут, черен пипер и още малко сол.
Пилешкото със спанак се вари под капак 15-20 минути или според указанията за варене на вашата марка булгур.
Накрая се изстисква лимоновият сок и се разбърква.
Вкусното ястие с ориенталски вкус се поднася топло.
Добър апетит с този булгур със спанак и пилешко месо!