Начин на приготвяне
Измиваме краставицата и белим кората. Нарязваме на шест парченца, а после разполовяваме надлъжно, получават се 12 парченца. Леко издълбаваме с малка кръгла лъжичка.
В купа смесваме шест супени лъжици извара (60-80 г) с меко краве масло (3 с.л.), кетчуп (1с.л.) и заквасена сметана /1 с.л./. Разбъркваме хомогенно. Опитваме на вкус и посоляваме при необходимост. Парченцата краставички леко посоляваме и накапваме с няколко капки оцет.
Шприцоваме в тях розички от изварата. Украсяваме с листенца магданоз. Домата измиваме и нарязваме с остър нож на кръгли филийки. Подреждаме в чинийки и върху тях слагаме краставичките с изварата.