Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мезета»Топчета с извара и кашкавал

Топчета с извара и кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Топчета с извара и кашкавал
Снимка: Мина Димитрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Топчета с извара и кашкавал са идеалното мезе за вино Украсете чинията и се насладете на питие с приятели"

Необходими Продукти

  • извара - 400 г
  • кашкавал - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • галета - 3 с.л.
  • пармезан - 30 г
  • галета - за овалване
  • Сос
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кашкавала и пармезана. В купа поставете изварата, яйцата, счуканата скилидка чесън.

Сместа се подправя с подправките и се добавя и кашкавалът, и пармезанът. Омесваме на ръка и прибавяме 2-3 с.л. галета.

Оформяме малки топчета. Овалваме в галета и печем мезетата за вино в предварително загрята фурна на 180°C за 15-20 минути.

За соса смесваме заквасената сметана с майонезата, кетчупа и горчицата до еднородна смес.

Поставяме в малка купичка и поръсваме с розмарин.

Нареждаме топчетата от извара около купичката със соса и поднасяме топчета с извара и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: