Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за зеленчуци на скара

Марината за зеленчуци на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Марината за зеленчуци на скара5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Зеленчуците на скара стават великолепни ако преди това са леко мариновани. Предлагаме ви тази невероятна марината, която ще направи зеленчуците ви уникално вкусни"

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.ч., може и олио
  • оцет - 1 ч.ч. балсамов, може и ябълков
  • горчица - 2 с.л. деликатесна, пълни
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • чесън - 1/2 - 1 глава счукан
  • босилек - сух
  • копър - 1/2 връзка накълцан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресовайте чесъна, накълцайте копъра. Разбийте оцета, зехтина, горчицата и соевия сос.

Добавете сухите подправки и копъра и чесъна.

В тази марината накиснете нарязаните зеленчуци и ги оставете да престоят на хладно поне за 1 час.

След това леко отцеждайте преди да метнете на скарата.

С тази марината можете да си направите всякакви печени зеленчуци като печен патладжан, печени тиквички, печен лук и каквото още пожелаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
47
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивелина Асенова
Ивелина Асенова
Поздравления! Мога само да кажа, че с тази марината за зеленчуци на скара си облизахме пръстите от вкусотия! :)
Аз обаче, не добавих сухите подправки и горчицата! Само балсамов оцет, зехтин, соев сос и 2 скилидки счукан чесън!
05.08.2018 16:11
1
1
Потребител#180257
Потребител#180257
Само сол и зехтин и право на грила чести и натурални а тиквичките са страхотни след грила със класически млечен сос
18.12.2016 17:21
12
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не мога да възприема горчицата, първо на вкус и какво точно прави тя на зеленчуците, соевия сос е напълно достатъчен, но въпрос на вкус.
26.09.2016 23:29
4
4
1
Покажи всички подкоментари
Иван Пеев
Иван Пеев
Кой както желае така да си я овкосява ... дали ще сложите босилек дали риган вапрос на вкус е както я обичате да ви е сладко .
26.09.2016 11:48
4
Ivo
Ivo
Така мариновани са екстра за сач.
26.04.2016 19:10
4
2
Биляна Владова
Биляна Владова
тази вечер ще ги направя така, за всякакви зеленчуци е подходяща нали
26.04.2016 16:26
13
7
Monika Ivanova
Monika Ivanova
много добра рецепта...правя ги точно по този начин
10.04.2016 17:40
10
3
maria
maria
И аз вече няколко пъти използвам рецептата и всеки път зеленчуците стават страхотно вкусни! Аз слагам и риган и босилек,и смесвам балсамов и ябълков оцет.
11.06.2015 22:58
12
1
Росица Генчева
Росица Генчева
И аз я правя, но слагам само оцет Балсамико, слагам и по щипка риган и мащерка, а след изпичането ръся обилно с магданоз. Но и така е чудесно!
02.09.2013 22:36
8
kalina
kalina
готвач съм сменете босилека с риган
24.08.2013 13:14
17
1
Маруся
Маруся
Тази марината я правя и овкусявам изпечените зеленчуци
22.08.2013 09:49
6
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Страхотна марината. Направих я с олио, ябълков оцет и добавих и сух риган. Пекох на грил тиган. Невероятни зеленчуци се получиха!
08.08.2013 12:32
Ирина
Ирина
Таман я пробвах и много ни харесаха зеленчуците на всички. Подведох се по коментара на Цецо и направих само половината доза, но не правете тази грешка. За 2 малки тиквички, 1 малък патладжан, 1 голям кромид и 2 малки чушки половин доза не беше достатъчно да ги покрие. Така че мисля че дозата е в правилните количества. Също мисля че солта е излишна (аз не сложих)соевия сос е безобразно солен и без това. Браво на бат Милко :)облизахме си пръстите.
06.08.2013 00:16
3
4
Цецо
Цецо
Пробвах тази марината,но в 4 пъти по малки пропорции и ми хареса много.Също така остатъчната марината след прецеждане, става за овкусяване на вече изпечените зеленчуци.Няма да останете разочаровани!
04.08.2013 22:10
3
1