Лесни и хрупкави гофрети

28/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Традицията повелява - гофретите трябва да бъдат хрупкави, а плънката - богата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 979
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги с щипка сол. Разбийте жълтъците с водата, олиото и прибавете брашното с бакпулвера и ванилията.

Внимателно добавете белтъците, като бъркате на ръка. Загрейте гофретника и напълнете гнездата с по 2 с.л от сместа. Затворете и печете 5 минути.

Извадете и ги наредете върху решетка(за да не омекват). Така направете с останалата смес. Гарнирайте по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар