Лесни и хрупкави гофрети

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
28/07/2016
"Традицията повелява - гофретите трябва да бъдат хрупкави, а плънката - богата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 765
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги с щипка сол. Разбийте жълтъците с водата, олиото и прибавете брашното с бакпулвера и ванилията.

Внимателно добавете белтъците, като бъркате на ръка. Загрейте гофретника и напълнете гнездата с по 2 с.л от сместа. Затворете и печете 5 минути.

Извадете и ги наредете върху решетка(за да не омекват). Така направете с останалата смес. Гарнирайте по желание.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар