Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена торта»Целувчена торта със сметанов крем, крокан и плодове

Целувчена торта със сметанов крем, крокан и плодове

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Целувчена торта със сметанов крем, крокан и плодове3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Нежна, лека и романтична като първа любов"

Необходими Продукти

  • за целувчените блатове
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • инстантно кафе - 1 ч.л. (разтворено в малко вода)
  • за крема
  • сметана - 300 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • ягоди - 400 - 500 г
  • кайсии
  • крокан - 100 г орехов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг. Добавете захарта на тънка струя и продължете да разбивате.

Накрая прибавете внимателно кафето. Застелете тава с хартия за печене и направете три кръга с различна големина.

Печете (сушете) на 100 градуса около 1 час. Извадете ги и оставете да се охладят.

Разбийте сметаната, към нея добавете заквасената сметана и леко разбъркайте.

Напълнете пош със звездовиден накрайник. Сложете единият блат на поднос.

Шприцовайте от крема, наредете половинки ягоди и поръсете с крокан. Захлупете с втория по-малък блат, пак сложете крем, плодове и крокан.

Завършете с най-малкия блат. Украсете с останалите плодове и крем. Залейте с карамеленото мляко.

За предпочитане е целувчената торта да се сглоби преди консумация, за да не омекват блатовете.

Целувчената торта със сметанов крем, крокан и плодове е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: