Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Сочни пържолки с гъбен сос и пресни картофки

Сочни пържолки с гъбен сос и пресни картофки

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Сочни пържолки с гъбен сос и пресни картофки
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Това не е просто рецепта, а вълшебно заклинание за най-вкусното пиршество"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • гъби - 300 г
  • масло - 60 г
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл
  • картофи - 600 - 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите и ги оваляйте в брашно. Запържете ги от двете страни. В същата мазнина запържете гъбите. Извадете ги и запържете лука, чесъна и брашното.

Налейте млякото и пасирайте. Върнете гъбите и след 10 минути свалете от котлона. Подредете пържолите в средата на тавичка, като леко ги застъпвате.

Обелете картофите, нарежете и ги подредете покрай пържолите. Залейте с гъбения сос и печете на 200 градуса за 40 минути или до готовност. Поръсете с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: