Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пресни картофи с млечен сос

Пресни картофи с млечен сос

Пресни картофи с млечен сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Раз-два и сосчето е готово, после поливаме картофките и изяждаме с апетит"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се обелените картофи и морковът в подсолена вода. Отцеждат се и нареждаме в чиния, нарязани на едри парченца или на кръгчета.

В тиган се загрява маслото, дърпа се от огъня и сипваме пресовани скилидки чесън и червения пипер. Разбърква се добре.

Връща се за една минута на котлона, да не изгори и да горчи. Сваля се и разбъркваме с киселото мляко на сос. Заливат се картофките и морковът.

Поднасяме с клонка магданоз. Прекрасно предястие или за основно - вие си решавате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: