Начин на приготвяне
Пържоли се овкусяват със сол и подправки. Пържат се на скара. Картофите се белят и се режат на кубчета. Добавят се в тиган с горещо олио.
Морковите се режат на половинки колелца и се добавят към картофите. Овкусяват се със сол и червен пипер. Запържват се и се добавя мъничко вода. Трябва да са по-скоро пържени, а не толкова варени.
Гъбен сос: Гъбите се изчистват, махат им се дръжките и се дробят на ситни парчета. В тава се слага олиото и се добавят нарязаните гъби. Запържват се на силен огън за 5 мин.
Намалява се огъня и се добавя черен пипер и сол. След това се добавя водата и брашното. Разбъркват се и се пържат още 5 мин. Накрая си добавя накълцан магданоз и се разбърква. Вдига се от огън.
След като бъдат готови картофите, се добавя гъбеният сос към него, разбърква се, запържват се още около 5 мин. Вдига се от огън. Към готовите пържоли се гарнират картофите с гъбен сос.
Коментари
И моляте не слагай повече такива снимки че развалят всичко - изглежда като нещо повърнато