Начин на приготвяне
Моркова почистваме и нарязваме на тънки колелца. Лука белим и нарязваме ситно. В тенджера смесваме нарязаните гъби, морков и лук. Прибавяме 1/2 каф.чашка вода и две супени лъжици масло.
Задушаваме да омекнат и като останат на мазнина, ръсваме брашно / 1ч.л./ и черен пипер на вкус. Посоляваме и наливаме 2 и 1/2 чаени чаши гореща вода. Варим супата и след 10 минути прибавяме една супена лъжица фиде и наливаме 1/2 чаена чаша прясно мляко.
Варим докато фидето се свари, без да слагаме капак, за да не изкипи. При необходимост доливаме топла вода по време на готвене. Поднасяме супата със сок от лимон.