Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Манджа с гъби, моркови и лук

Манджа с гъби, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Манджа с гъби, моркови и лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вегетарианско предложение за обяд специално за всички, които искат да си дадат почивка от мръвките поне за ден"

Необходими Продукти

  • печурки - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • къри - на вкус
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • гарнитура - картофено пюре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме и измиваме добре. Нарязваме на филийки. Лука нарязваме на ситно.

Белим и нарязваме и моркова (1 бр.). В олио (3 - 4 с.л.) слагаме гъбите, лука и моркова.

Ръсваме черен пипер, къри и сол на вкус. Задушаваме, като разбъркваме периодично. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, прибавяме червен пипер (2 ч.л.) и брашно (2 с.л.).

Разбъркваме няколко пъти и като продължаваме с разбъркването, наливаме топла вода (1 л.). Подправяме със сушен магданоз и оставяме ястието да се вари, без да слагаме капак.

Като се сварят зеленчуците и сосът се сгъсти, прибавяме разредено с малко вода доматено пюре и варим още 1-2 минути. Сервираме ястието с пюре от картофи и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: