Начин на приготвяне
Гъбите почистваме и измиваме добре. Нарязваме на филийки. Лука нарязваме на ситно.
Белим и нарязваме и моркова (1 бр.). В олио (3 - 4 с.л.) слагаме гъбите, лука и моркова.
Ръсваме черен пипер, къри и сол на вкус. Задушаваме, като разбъркваме периодично. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, прибавяме червен пипер (2 ч.л.) и брашно (2 с.л.).
Разбъркваме няколко пъти и като продължаваме с разбъркването, наливаме топла вода (1 л.). Подправяме със сушен магданоз и оставяме ястието да се вари, без да слагаме капак.
Като се сварят зеленчуците и сосът се сгъсти, прибавяме разредено с малко вода доматено пюре и варим още 1-2 минути. Сервираме ястието с пюре от картофи и пресен магданоз.