Начин на приготвяне
Слагаме яйцата да се сварят. Трябва да са твърдо сварени.Готовите яйца белим и срязваме напречно по на две половини. Махаме жълтъците.
Намачкваме жълтъците с вилица и смесваме с майонезата / 1 суп.лъж. /, заквасената сметана /1 суп.лъж./ и нарязана на много ситно една кисела краставичка. Подправяме сместа със сол и черен пипер на вкус.
От шунката с ринг изрязваме кръгчета - толкова колкото са половинките белтъци от яйцата / 6 бр/.
Във всеки белтък слагаме от приготвената смес и отгоре украсяваме с розички, направени от другите кисели краставички. Нарязваме киселите краставички с белачка за картофи и оформяме розичките.
В чинийка за сервиране слагаме кръгчета шунка и върху тях яйцата. Украсяваме с листенца зелен магданоз.