Начин на приготвяне
Сваряваме млякото заедно със захарта. В по-голям съд изсипваме брашното, като направим кладенче в него.
Там добавяме разтворената мая, солта маргарина и настърганата лимонена кора.
Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса до удвояване на обема.
През това време приготвяме плънката, като сваряваме млякото. В него слагаме маковото семе и го сваряваме, докато набъбне. След това добавяме ванилията и канелата.
Разделяме тестото на две части, които разточваме на правоъгълни кори. Всяка кора намазваме с плънката и поръсваме със стафиди, след това завиваме на рула.
Готовите козуначени рула слагаме в намаслена тава и ги оставяме да втасат отново. След това ги намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме с кристална захар.
Печем козунаците в умерена фурна до готовност.
Козуначеното руло с маргарин е много вкусно.
Коментари