Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с крем, сметана и орехов крокан

Торта с крем, сметана и орехов крокан

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Торта с крем, сметана и орехов крокан
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Всяка супер майка знае как да направи страхотна торта за по-малко от половин час"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 3 бр. по 20 см
  • пудинг - 1 бр. ванилия (80 г)
  • прясно мляко - 500 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • сметана - 400 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • орехов крокан - 200 г
  • захарен сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете 400 мл мляко. В купа разбийте яйцата със захарта, пудинга и останалото мляко (100мл).

Сипете сместа във врящото мляко и бъркайте докато се сгъсти.

Добавете желатина, приготвен според указанието. Оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната с пудрата захар. Сложете в ринг един блат. Сиропирайте го със сироп и изсипете една 1/2 от крема. Отгоре сипете 1/3 от сметаната. Поръсете с половината от крокана.

Сложете втория блат, сироп, крем, сметана и крокан. Захлупете с третия блат. Сиропирайте и него, оставете сметановата торта в хладилника за една нощ.

Украсете с останалата част от сметаната или по ваш избор.

Тортата с крем, сметана и орехов крокан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: