Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки със спанак

Хапки със спанак

Хапки със спанак
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Апетитни пролетни хапки с коприва - честно казано от тях става отлично мезе за бира, стига да им дадете шанс"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • оцет - няколко капки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • за плънката
  • спанак - 150 - 200 г замразен
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 с.л. настърган
  • джоджен - на вкус
  • сол
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • кашкавал - за печене
  • масло - за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като смесваме киселото мляко със содата и оцета. Като шупне прибавяме прясното мляко и разбитото яйце. Наливаме зехтин, ръсваме сол и с брашно, колкото е необходимо замесваме тесто.

Оставяме на стайна температура за 15 минути завито с кърпа или полиетиленово фолио. През това време приготвяме плънката от спанак. В зехтин слагаме да се задушават спанака и настъргания лук. Подправяме с джоджен на вкус. Като остане на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме.

Тестото разделяме на две половини и разточваме на кори. От едната изрязваме кръгчета или формички по избор и слагаме в тава, покрита с хартия за печене и намазваме отгоре с разбито яйце, а на другата кора слагаме от плънката и навиваме на руло. Нарязваме на филийки.

Филийките със спаначната плънка слагаме върху кръглите формички в тавата. Намазваме с разбито яйце, слагаме по малко краве масло отгоре и печем в нагрята на 180 градуса фурна, като малко преди да извадим ръсваме по малко настърган кашкавал и дотичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: