Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като смесваме киселото мляко със содата и оцета. Като шупне прибавяме прясното мляко и разбитото яйце. Наливаме зехтин, ръсваме сол и с брашно, колкото е необходимо замесваме тесто.
Оставяме на стайна температура за 15 минути завито с кърпа или полиетиленово фолио. През това време приготвяме плънката от спанак. В зехтин слагаме да се задушават спанака и настъргания лук. Подправяме с джоджен на вкус. Като остане на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме.
Тестото разделяме на две половини и разточваме на кори. От едната изрязваме кръгчета или формички по избор и слагаме в тава, покрита с хартия за печене и намазваме отгоре с разбито яйце, а на другата кора слагаме от плънката и навиваме на руло. Нарязваме на филийки.
Филийките със спаначната плънка слагаме върху кръглите формички в тавата. Намазваме с разбито яйце, слагаме по малко краве масло отгоре и печем в нагрята на 180 градуса фурна, като малко преди да извадим ръсваме по малко настърган кашкавал и дотичаме.