Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като разбиваме яйцата с айрана. Прибавяме сухата мая, сол, захар, оцет, разтопената мас и настърган кашкавал.
Разбъркваме хубаво и прибавяме постепенно брашно /използвам тип 450/, колкото е необходимо за еластично тесто.
Оставяме тестото завито на стайна температура за 30 минути. От втасалото тесто разточваме правоъгълни кори, които нарязваме на квадратни парченца.
Правим плънка, като смесваме натрошено сирене с яйце. Всяко квадратче от тестото намазваме с разбито яйце, слагаме в средата от плънката и прегъваме, за да се получи триъгълниче.
Подреждаме всички триъгълничета в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние. Намазваме отгоре с разбито яйце и разтопена мас и изпичаме в нагрята на 180 градуса фурна до златист загар.