Начин на приготвяне
Разтворете маята в малко хладка вода и добавете захарта. След като маята се активира, добавете я към пресятото брашно. Сложете солта и олиото. Разбъркайте и налейте малко вода и започнете да месите.
Добавяйте постепенно вода до получаването на гладко и меко тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.
Разделете го на 5-6 топки. Разточете всяка топка на тънка кора. Наредете пърленките в тава, застлана с хартия и намазана с масло.
Намажете пърленките с разтопено масло с помощта на четчица, поръсете с настърган кашкавал и настъргано сирене.
Изпечете в загрята фурна до златисто.
Гарнирайте всяка пърленка с кръгче домат и нарязан на ситно магданоз.
Апетитните домашни пърленки със сирене и кашкавал са готови.