Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Малка пита Маргаритка

Малка пита Маргаритка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Малка пита Маргаритка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"При питите е като при прохождането - първо започвате с малки крачки и малки питки"

Необходими Продукти

  • брашно - 760 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса за 1 ч и 30 минути.

Разделете тестото на две части, като едната трябва да бъде по-малка от другата.

Поставете голямата топка тесто на хартия за печене. Върху не я поставете втората по-малка топка.

С помощта на нож разрежете на 8 части, като в средата остане цяло.

Натиснете с пръст в средата и оставете да втаса.

Намажете питката с разбито яйце и печете на 200 градуса 35-40 минути.

Малката пита Маргаритка е готова.

Следвайте рецептите ни за още празнични питки и памук погачи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Veska
Veska
Много интересна идея за оформяне на питка - лесна, но ефектна.
02.08.2016 10:45