Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница и маслините.
В гювеч сипете малко олио. На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене.
Захлупете и върнете за десетина минути във фурната. Поръсете с нарязан магданоз.
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов.
Коментари
Благодаря
Как се добавя рецепта в любими ?