Лапад по селски

Лапад по селски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Признайте си, друго си е сам да си набереш лапада и да си го сготвиш по селски"

Необходими Продукти

  • лапад - 20 бр. свежи листа
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сирене - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива, почиства се, като се маха средната твърда част и се нарязва на едро. В сгорещено олио се слагат лападът с щипка сол и малко вода /1 каф.чашка/.

Задушава се за 10 минути, или колкото е необходимо, като се разбърква от време на време. Като остане на мазнина, се ръсва червен пипер, разбърква се и веднага се прибавят разбити с щипка сол и кисело мляко яйца.

Пържим ястието още няколко минути докато се сгъсти. Сервираме с черен пипер и с натрошено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: