Начин на приготвяне
Свинските сърца измиваме и нарязваме на две половини. В тенджера под налягане ги варим около 50 мин. Отброяваме минутите, след като са заврели и сме затворили тенджерата.
Лапада го измиваме и изчистваме средната жилка. В тенджера слагаме вода да заври и добавяме лапада така. Трябва да го попарим, той ще смени цвета си, държим го около 5-6 минути.
Обелваме една глава лук и я нарязваме на ситно. В тиган запържваме лука, добавяме лапада, да се позапържи и той.
Изчистваме и измиваме ориза, добавяме към лапада и лука. Оставяме го, да се позапържи и промени цвета си. Добавяме вода, като съотношението вода: ориз, трябва да е 3:1. Аз винаги го варя в съотношение 4:1 и оставям на слаб огън да къкри. Като поеме водата, трябва да опитате да видите дали е готов и подправяте със сол.
След като са се сварили свинските сърца и тенджерата е изпуснала въздуха, ги вадим от нея и половините ги режем на жулиени /дълги ивички/.
Обелваме и нарязваме останалите глави лук на полумесеци. Слагаме свинската мас в дълбок тиган да се разтопи. Добавяме лука и го запържваме до златисто. Прибавяме свинските сърца, червения пипер, сол на вкус и доматеното пюре, разбъркваме и оставяме за 1-2 минути.
Към сърцата добавяме вода около 1 ч.ч., за да не загори доматеното пюре и прибавяме ситно нарязания магданоз.
Готвите докато се сгъсти доматеният сос. Сервирайте в една чиния от сърцата и ориза.