Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински сърца по селски с гарнитура ориз с лапад

Свински сърца по селски с гарнитура ориз с лапад

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Свински сърца по селски с гарнитура ориз с лапад
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сърцето си даваме, но тези вкусни свински сърца по селски не даваме на никого"

Необходими Продукти

  • свински сърца - около 500 - 550 г
  • лук - 6 глави
  • мас - 4 с.л
  • червен пипер - 1 с.л
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч
  • лапад - 1 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските сърца измиваме и нарязваме на две половини. В тенджера под налягане ги варим около 50 мин. Отброяваме минутите, след като са заврели и сме затворили тенджерата.

Лапада го измиваме и изчистваме средната жилка. В тенджера слагаме вода да заври и добавяме лапада така. Трябва да го попарим, той ще смени цвета си, държим го около 5-6 минути.

Обелваме една глава лук и я нарязваме на ситно. В тиган запържваме лука, добавяме лапада, да се позапържи и той.

Изчистваме и измиваме ориза, добавяме към лапада и лука. Оставяме го, да се позапържи и промени цвета си. Добавяме вода, като съотношението вода: ориз, трябва да е 3:1. Аз винаги го варя в съотношение 4:1 и оставям на слаб огън да къкри. Като поеме водата, трябва да опитате да видите дали е готов и подправяте със сол.

След като са се сварили свинските сърца и тенджерата е изпуснала въздуха, ги вадим от нея и половините ги режем на жулиени /дълги ивички/.

Обелваме и нарязваме останалите глави лук на полумесеци. Слагаме свинската мас в дълбок тиган да се разтопи. Добавяме лука и го запържваме до златисто. Прибавяме свинските сърца, червения пипер, сол на вкус и доматеното пюре, разбъркваме и оставяме за 1-2 минути.

Към сърцата добавяме вода около 1 ч.ч., за да не загори доматеното пюре и прибавяме ситно нарязания магданоз.

Готвите докато се сгъсти доматеният сос. Сервирайте в една чиния от сърцата и ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: