Чорба от гъби и праз

Чорба от гъби и праз
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Вкусна постна чорбица за душата - хапнете с апетит и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • гъби - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 ч.ч. почистена и нарязана на кубчета (от тази за печене, цигулка)
  • праз - 1 стрък
  • олио - 1/2 к.ч.
  • ориз - 2 - 3 с.л.
  • риган
  • сминдух
  • куркума
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки или ако са по-малки може да са цели. Праза почистваме измиваме хубаво и нарязваме на ситно. В олиото и малко вода задушаваме нарязаните гъби и праз.

Като останат на мазнина добавяме риган, куркума, сминдух, черен пипер и сол на вкус. Наливаме 8 ч.чаши топла вода и когато супата заври прибавяме 2-3 супени лъжици ориз.

Когато почти се свари оризът, добавяме и нарязаната на кубчета тиква. Варим още малко чорбата докато и тиквата се свари. Готовата чорба поднасяме подкислена с ябълков оцет или сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: