Леща чорба с праз

Леща чорба с праз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Поста, но много полезна и вкусна чорба от леща"

Необходими Продукти

  • леща - 350 г
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1/2 к.ч.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива добре и поставя в тенджера с подсолена вода.

Прибавя се олио, нарязаните на дребно праз лук, морков и чушка.

Тенджерата се слага на котлона и лещата се вари на умерена температура.

Когато е почти сварена, се добавят червеният пипер, смлените домати, а малко след това чубрицата и нарязаните на филийки чесън.

Чорбата от леща се сервира поръсена с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Идеално
30.10.2023 18:45
Анонимен
Анонимен
Червеният пипер кога и с какво се слага?
06.02.2023 14:00
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Бихте ли внимавали, когато пишете начин на приготвяне, да участват всичките съставки в необходими продукти. Благодаря
06.02.2023 13:59
1
Покажи всички подкоментари