Начин на приготвяне
Измиваме фасула (350 г) , заливаме с вода и оставяме в хладилник за вечерта. На другият ден, когато решим да готвим, изливаме водата, измиваме отново и наливаме вода. Варим 10-15 минути и сменяме отново водата, като наливаме приблизително 2 и 1/2 или 3 л вода.
Слагаме фасула да се вари, като прибавяме белени и нарязани моркови.
Почистваме праза, измиваме и нарязваме на ситни парченца. Прибавяме към фасула по време на варенето, а също така и подправки - къри (1 к.л.), джоджен, чубрица и наливаме олио (2 с.л. или повече на вкус ).
Когато фасулът се свари, белим лука (1 бр.) и нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) и малко вода задушаваме лука и когото остане на мазнина, ръсваме черен пипер, червен пипер (1-2 ч.ли брашно - 1 с.л.).
Наливаме малко гореща вода с непрекъснато разбъркване до получаване на кашичка. Изливаме я при чорбата от фасул и варим още няколко минути.