Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Чорба от фасул с праз

Чорба от фасул с праз

Чорба от фасул с праз
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
3-4
"Чорба, в духа на най-доброто от българската селска кухня"

Необходими Продукти

  • фасул - 350 г
  • лук - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 5 с.л. или повече по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме фасула (350 г) , заливаме с вода и оставяме в хладилник за вечерта. На другият ден, когато решим да готвим, изливаме водата, измиваме отново и наливаме вода. Варим 10-15 минути и сменяме отново водата, като наливаме приблизително 2 и 1/2 или 3 л вода.

Слагаме фасула да се вари, като прибавяме белени и нарязани моркови.

Почистваме праза, измиваме и нарязваме на ситни парченца. Прибавяме към фасула по време на варенето, а също така и подправки - къри (1 к.л.), джоджен, чубрица и наливаме олио (2 с.л. или повече на вкус ).

Когато фасулът се свари, белим лука (1 бр.) и нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) и малко вода задушаваме лука и когото остане на мазнина, ръсваме черен пипер, червен пипер (1-2 ч.ли брашно - 1 с.л.).

Наливаме малко гореща вода с непрекъснато разбъркване до получаване на кашичка. Изливаме я при чорбата от фасул и варим още няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: