Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура с леща

Гарнитура с леща

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гарнитура с леща1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • леща - 150 г тъмна
  • леща - 150 г светла
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 1 стрък
  • целина - 50 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • маруля - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата и я поставяме в съд с вода и оставяме да набъбне за 15 минути. През това време нарязваме на кубчета почистените лук, моркови и целината, а зеления лук нарязваме на дребно.

В тиган сипваме олиото и в него изпържваме зеленчуците. Прибавяме лещата, разбъркваме добре няколко пъти. Наливаме малко вода и оставяме да се вари до пълна готовност на всички зеленчуци. Внимаваме да не се разварят.

По време на варенето прибавяме сол черен пипер и копър. Готовите сварени продукти отцеждаме от отварата. В чиния за сервиране слагаме листа маруля. Върху тях сипваме салата и поръсваме със ситно нарязан магданоз и ябълков оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: