Кюстендилски зелник с праз и чушки
Kyustendil Leek Pie (Zelnik)
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Кюстендилски зелник с праз и чушки

Кюстендилски зелник с праз и чушки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5014k
Кюстендилски зелник с праз и чушки1 / 2
26/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
"Донесли сме ви една от най-вкусните рецепти за зелник от Българската кухня, така че запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания праз с нарязаните сухи чушки. Смесете сиренето, яйцата и млякото.

Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.

Редете рулата, като започнете от вън на вътре. В средата, в празното пространство се слага запържения праз, който се покрива старателно с 1 прегъната на 3-4 кора.

Отгоре се залива с масло. Сложете да се пече за около 40 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: