Кавърма по Кюстендилски

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Кавърма по Кюстендилски
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
04/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"В търсене на кулинарни приключения отидохме чак до Кюстендил и не останахме с празна чиния"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • праз - 2 стръка
  • вино - 100 мл червено
  • вода - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Почистете и нарежете праза на кръгчета. Загрейте олиото в тенджера и задушете месото с малко вода.

Гответе около 10 мин и добавете черния и червения пипер, останалата вода и виното.

След около 30 мин добавете нарязания праз. След като месото и празът са омекнали прибавете дафиновия лист.

Изсипете ястието в тава и направете гнезда. Счупете по едно яйце във всяко гнездо. Запечете за около 10-15 мин във фурна загрята на 180°C.

Сервирайте кавърмата, като на всяка порция трябва да има по едно яйце.

Кавърмата по Кюстендилски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Много добра рецепта.Направих кавърмата с бяло вино и също се получи много добре.
06.02.2020 09:07