Супа от коприва с яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от коприва с яйца1 / 2
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Най-вкусната пролетна супа - от свежа коприва и домашни яйца Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • коприва - 350 г свежа
  • масло - 50 г
  • пресен лук - 1 стрък
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата измиваме много добре в няколко води. После нарязваме на много дребно. В тенджера сгорещяваме краве масло.

В него изпържваме нарязан на ситно лук, ръсваме брашното и разбъркваме. Заливаме с вода и добавяме прясното мляко. Оставяме да заври и тогава пускаме в супата наситнената коприва.

Оставяме да се вари до готовност. През това време сваряваме яйцата. Белим и нарязваме на кубчета. Смесваме със сол, черен пипер, счукан чесън и кисело мляко.

Готовата супа сваляме от котлона и оставяме да се охлади. Прибавяме подправеното кисело мляко и разбъркваме. Супата може да се консумира топла и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: