Начин на приготвяне
За тези вкусни сиропирани сладки най-напред брашното се пресява. Към него се прибавят продуктите за тестото. Замесва се меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да почине 20 минути.
Разделя се на 12 равни части. Всяка част се разточва на кръг с диаметър 20 см. При разточването се използва само нишесте.
Правят се 3 камарки по 4 кръга, като между тях се ръси с нишесте.
Всяка камарка се разточва на тънко. Навива се на руло. Всяко руло се нарязва напречно на колелца с дебелина 1 см.
Колелцата леко се разточват и в единия край се поставя от натрошените орехи.
Колелцата се затварят и краищата се притискат с вилица.
Оформените сладки мидички се поставят в тава за печене и се намазват с разтопено краве масло.
Ретро сладките се пекат на 180 градуса до зачервяване.
Сиропът се приготвя, като се смесят всички продукти, и сиропът се вари 5 минути.
Студените мидички се заливат с топлия сироп.
Поднасете сиропирани мидички, след като са престояли една нощ.