Начин на приготвяне
Слагаме киселото мляко в купа и към него добавяме чаена лъжичка сода, изчакваме една минута да шупне.
Към киселото мляко добавяме захарта и щипка сол и бъркаме с лъжица. След това сипваме брашното и отново бъркаме с лъжица, докато се получи гладка каша.
Сипваме половината смес в тава, застлана с хартия за печене, и слагаме във фурна на 180 градуса. Печем сместа за нашия сладкиш с ягодово сладко до готовност.
Изваждаме изпеченият блат за от фурната и бързо намазваме с конфитюра, след това разпределяме отгоре останалата смес. Допичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан.
Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади.
Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости.
Коментари