Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Мини пица с италиански салам и гъби

Мини пица с италиански салам и гъби

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Мини пица с италиански салам и гъби7 / 7
04/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Супер идея за детско парти, събиране с приятели или бърза вечеря за семейството"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 400 г
  • вода - 180 мл топла
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1 суха
  • за плънката за 1 пица
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 4 - 5 бр.
  • кашкавал - 30 г
  • колбас - 50 г италиански салам
  • гъби - 3 - 4
  • зехтин - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете еластично тесто с продуктите за тесто. Оставете на топло за не повече от час. Откъснете малка топка и разточете на тънка кора. Намажете със зехтин.

Измийте, обелете и нарежете домата на шайби. Наредете ги върху кората за пица. Отгоре сложете гъбите и маслините, нарязани и почистени.

Нарежете салама на кръгчета и ги сложете върху пицата.

Запечете в зарята фурна на 200 градуса в намаслена тава. Преди да я извадите, настържете кашкавал отгоре, да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: