Начин на приготвяне
В купичка се разбърква маята с 100 мл топла вода, солта и захарта. В дълбока купа изсипваме брашното и правим кладенче по средата. Изсипваме шупналата мая, добавяме млякото и олиото и започваме да замесваме меко тесто.
След като омесим тестото го прехвърляме в дълбока купа, като го намазваме леко с олио, за да не хваща коричка. Покриваме го със свежо фолио за съхранение и оставяме на стайна температура за 2 часа да удвои обема си.
През това време нарязваме салама или кашкавала на тънки ивици. След като тестото е готово, отделяме 1/3 от него и разточваме правоъгълна кора с дебелина 3мм и нарязваме на ивици с ширина 3-4 см.
Намазваме ивиците с доматено пюре или кетчуп и започваме да редим продуктите, като редуваме салам, кашкавал до края на ивицата. Навиваме ивицата и отгоре поръсваме с шарена сол. Така докато свърши тестото.
Покриваме тавата за печене с фолио и нареждаме мини розичките и оставяме 20 минути да втаса. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.
Забележка: Ако ви остане тесто, може да го замразите в камерата за следващият път или да направите 1 голяма пица. По желание към плънката може да добавите чушки, гъби, пресни домати или каквото друго ви дойде на ум.
Коментари