Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Мини Пици»Мини пица Роза

Мини пица Роза

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Мини пица Роза
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
27/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Класическата пица има сериозен конкурент за вниманието ви в лицето на тази страхотна пица роза"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 - 600 г или колкото поеме
  • прясно мляко - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • за плънката
  • салам - 1 бр. за предпочитане телешки или шунков
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • доматено пюре - или кетчуп за намзване
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се разбърква маята с 100 мл топла вода, солта и захарта. В дълбока купа изсипваме брашното и правим кладенче по средата. Изсипваме шупналата мая, добавяме млякото и олиото и започваме да замесваме меко тесто.

След като омесим тестото го прехвърляме в дълбока купа, като го намазваме леко с олио, за да не хваща коричка. Покриваме го със свежо фолио за съхранение и оставяме на стайна температура за 2 часа да удвои обема си.

През това време нарязваме салама или кашкавала на тънки ивици. След като тестото е готово, отделяме 1/3 от него и разточваме правоъгълна кора с дебелина 3мм и нарязваме на ивици с ширина 3-4 см.

Намазваме ивиците с доматено пюре или кетчуп и започваме да редим продуктите, като редуваме салам, кашкавал до края на ивицата. Навиваме ивицата и отгоре поръсваме с шарена сол. Така докато свърши тестото.

Покриваме тавата за печене с фолио и нареждаме мини розичките и оставяме 20 минути да втаса. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-30 минути.

Забележка: Ако ви остане тесто, може да го замразите в камерата за следващият път или да направите 1 голяма пица. По желание към плънката може да добавите чушки, гъби, пресни домати или каквото друго ви дойде на ум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Благодаря! И на вкус е хубава :)
27.10.2016 16:16
ГЕРГАНА ЯНКОВА
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Маята е суха - 15 г
27.10.2016 16:11
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В продуктите си пропуснала маята а каква е суха или прясна-кубче?
27.10.2016 15:58