Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Датски кифлички с кафява захар, ябълка и боровинки

Датски кифлички с кафява захар, ябълка и боровинки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Датски кифлички с кафява захар, ябълка и боровинки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И на вас ли заглавието на рецептата Датски кифлички с кафява захар, ябълки и боровинки ви звучи като вкусно заклинание?"

Необходими Продукти

  • масло - 2 с.л. краве
  • кафява захар - 4 с.л. Демерера
  • боровинки - 75 г черни
  • ябълки - 1 голяма
  • бахар - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • бутертесто - 275 г
  • яйца - 1 разбито
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълката на кубчета. Разтопете маслото с 2 с.л от кафявата захар в касерола.

Добавете кубчетата ябълка и подправките и задушете под капак за около 5 мин, докато ябълката омекне, но не се разпада. Отстранете от котлона и добавете боровинките.

Разбъркайте леко.

Разстелете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете го на квадрати със страна ориентировъчно около 11 см или размер по желание. Надупчете квадратите с вилица.

Разпределете по 1 с.л или според количеството плънка по средата на квадратите. Сгънете и залепете с разбито яйце краищата на квадрата към центъра.

Подредете кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете кифличките с яйцето и поръсете с останалата кафява захар.

Изпечете за 20 мин или до приятно златисто на силна загрята фурна на 200 градуса.

Датските кифлички с кафява захар, ябълка и боровинки са много сполучиви!

Рецептата е адаптирана от Goodfood

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: