Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълката на кубчета. Разтопете маслото с 2 с.л от кафявата захар в касерола.
Добавете кубчетата ябълка и подправките и задушете под капак за около 5 мин, докато ябълката омекне, но не се разпада. Отстранете от котлона и добавете боровинките.
Разбъркайте леко.
Разстелете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете го на квадрати със страна ориентировъчно около 11 см или размер по желание. Надупчете квадратите с вилица.
Разпределете по 1 с.л или според количеството плънка по средата на квадратите. Сгънете и залепете с разбито яйце краищата на квадрата към центъра.
Подредете кифличките в тава, застлана с хартия за печене. Намажете кифличките с яйцето и поръсете с останалата кафява захар.
Изпечете за 20 мин или до приятно златисто на силна загрята фурна на 200 градуса.
Датските кифлички с кафява захар, ябълка и боровинки са много сполучиви!
Рецептата е адаптирана от Goodfood