Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, разбива се с миксер, докато се разтопи.
Добавете олио, разтопено масло, ванилия, кора от портокал.
В киселото мляко се разбива содата за хляб да бухне и сипвате в яйцата.
Прибавете пресято брашно и бакпулвера, замесва се тесто меко - леко лепне.
Разбива се белтък, сипвате кафява захар в плитка чиния за овалване само отгоре.
Нарежете тестото на равни части и оформете топчета.
Всяко се топи в белтък, после в кафява захар и нареждате захаринките в тава върху хартия за печене.
Набодете по една сушена боровинка и печете любимите курабии в загрята фурна 180°C около 20 минути.
Добър апетит с тези курабийки с кафява захар и боровинки!